DierenLot komt op bezoek
Op 2 augustus hadden we twee speciale gasten. Kimberly en Demi, allebei werkzaam bij Stichting DierenLot, kwamen een dagje meelopen bij ons. Zij wilden wel eens met eigen ogen zien wat er zoal bij dierenambulance stichtingen de revue passeert.
Mee op de ambulance, kennis gemaakt met een potentiële vrijwilligster, meegekeken op de meldkamer, uiteraard een rondleiding gehad, etc. Dames, het was een leuke dag en voor jullie hopelijk ook leerzaam.
Op 9 augustus is het de beurt aan Iwan en Jonathan van Stichting DierenLot om een dagje mee te lopen bij onze stichting. Na ’s morgens eerst koffie gedronken te hebben zijn we met de ambulance op pad gegaan.
Controle van een vangkooi, een duif en een egeltje opgehaald en een probleem met twee katten proberen op te lossen.
Daarnaast heel veel gepraat over ons werk en ons werkgebied.
We hopen op deze manier bij te dragen aan een goed inzicht in ons werk.
Een super mooi initiatief van Stichting DierenLot om hun medewerkers ook bekend te maken met het werk waarvoor zij dagelijks aan de gang zijn. Al met al een mooie en voor beide kanten leerzame dag.
Stichting Dierenlot in het kort
Nog veel te veel dieren leiden in Nederland een buitengewoon beroerd bestaan.
Ze worden opgesloten in veel te kleine hokken, soms ernstig mishandeld, gewond op straat gezet of gewoon maar aan hun lot overgelaten.
Dit kan niet en dit mag niet gebeuren.
Stichting DierenLot trekt zich het lot van deze dieren erg aan en wil ze graag helpen. We vinden het daarbij belangrijk om met name lokale en regionale, kleine en middelgrote, organisaties te steunen. Want die hebben het verreweg het moeilijkst met het financieren van hun hulp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opvangcentra, dierenasiels of organisaties in het land die zich met het redden van dieren bezig houden, zoals de dierenambulances. Stichting DierenLot werkt uitsluitend op aanvraag.
Voorkomen van onnodig lijden van gezelschaps- , zwerf- en natuurdieren is ons doel. Hierbij is een fijnmazig netwerk van lokale dierenwelzijnsorganisaties van belang voor mens én dier.
Dat netwerk is er al dus we willen het in stand houden, versterken en beschermen.